top of page
DSC_7590 copy.jpg
Waarom dit boek?

Het boek is een spontaan samenkomen van jaren experimenteren en groeien. Ik heb loopbaangewijs een zeer gevarieerd parcours afgelegd, waarvan ik vaak niet begreep waarom het zo liep. Waar diende het dan toe? Ik kwam steeds in nieuwe disciplines terecht. En toen ik ging scheiden, keerde ik terug naar mijn oude liefde: poëtisch schrijven, trachten te benoemen wat ik en velen met mij, op een diepere laag ervaren.
 
Het was geen gemakkelijke weg. Bovendien heerst(e) er een trend om te focussen op één expertise en je daarmee in de wereld te zetten. Dat was dé formule tot succes. Maar dat strookte niet met hoe ik mij voelde. Dus het was met vallen en opstaan, met veel twijfel, terugtrekken ook, dat ik mijn weg ging. Er gebeurden leuke dingen. Ik werd erop gewezen dat schoonheid bij mij hoort. Dat het eten dat ik bereidde – ik werkte 8 jaar als kok in de Heerlijckyt van Elsmeren – zo lekker was. Wat mij het meest frappeerde was dat mensen letterlijk blij werden van mijn bereidingen en zelfs tot in de keuken kwamen om te zeggen: ‘Er zit liefde in jouw eten’

Het verdiepen van mijn eigen groeiproces, met daaruitvloeiend het opzetten van een eigen bedrijf Mens In Contact, om mensen te begeleiden, én het leven met en zonder mijn kinderen (co-ouderschap), voedden dan weer mijn schrijfwerk.


De teksten die ik op Facebook plaatste, werden warm verwelkomd. Tijdens de eerste lockdown schreef ik drie maanden lang, elke avond een tekstje voor het slapengaan. De teksten brachten moed, troost, herkenning, een glimlach. Dat zette mij aan het denken en ik speelde met de gedachte om een boek te maken. De tekstjes te bundelen. Zover kwam het niet. Het voelde niet volledig. Maar door deze oefening kwam ik uit bij mijn echte verlangen:   een boek waarin ik het leven kon brengen op een zeer verscheiden manier, wat voor mij onlosmakelijk verbonden is met mens zijn. 

Tijdens het creatieproces viel voor mij de puzzel in elkaar. Mijn inspanningen van vele jaren in verschillende disciplines,  kunnen nu vrucht voortbrengen. 

 

Nabijheid bieden ervaar ik als een dienstbaar bijdragen aan de wereld en de mensheid. Dat doe ik in de wijze waarop ik met mijn kinderen omga en ook in mijn werk bij Mens In Contact.
 

In het leven komen we naast fijne ervaringen ook in moeilijke situaties  terecht met verdriet en pijn tot gevolg.  We worstelen, we breken,  we vallen en staan weer op. Het is afscheid nemen, verder gaan. Op eigen benen staan. 

Wat ik leerde uit mijn eigen ontwikkelingsproces en dat van vele anderen, is dat de verbinding met de eigen waarde dient hersteld te worden. Vanuit die warmte en waardering voor jezelf, groeien automatisch mooie verbindingen met anderen. Nieuwe betekenisvolle ontmoetingen  dienen zich aan. Omdat in het erkennen en waarderen van je eigen waarde,
je ervaart hoe je jezelf nabij kan zijn.
Die wezenlijke innerlijke nabijheid - een zuivere intimiteitservaring - toont je hoe helend dit is voor iedereen.  Vanaf dat moment voeg je het beste van jezelf toe aan de mensheid. En dat stopt niet meer. Je zal voluit blijven bijdragen.  Wat smaakt het leven goed!

 

Met dit boek wil ik op grotere schaal mensen nabij zijn, moed geven, oog voor (innerlijke) schoonheid stimuleren, vertrouwen opwekken en aanzetten tot verbinding. Een hart dat diep geraakt kan worden, opent zich en brengt meer liefde in de wereld!

Met Het Leven Smaakt Goed, wil ik ook verbinding rond de tafel stimuleren.
Samen koken, samen eten, samen delen wat er in het hart leeft of op de lever ligt. Hopelijk kan dit boek je aanzetten, om tijdens etentjes, een tekstje voor je gezelschap voor te lezen of een dieperliggend onderwerp naar boven te halen. We tafelen zo vaak met onze geliefden, met veel gebabbel maar zeggen zo weinig waar we echt om geven of waar het echt om gaat. Dat, dat diepere verbinden, dat wens ik jou en je geliefden van harte toe.  Vanuit die diepere verbinding samen dansen! 

Je vindt trouwens ook  muziek in het boek!
Via Sportify-codes en QR-codes kan je muziek beluisteren. Muziek werkt verbinding met jezelf én anderen in de hand, biedt troost, moed, een manier om emoties te uiten en/of je uit te leven. 

Waarom een foto met mijn kinderen?
Omdat ik van hen hou . Omdat ik van ons hou.
Zij werkten mee aan dit boek.  Die samenwerking  was mogelijk omdat wij ons verbinden met elkaar, en er blijven voor kiezen om er voor elkaar te zijn.  Het is een diepe erkenning van een verbond dat ons te beurt is gevallen, en waar we ons graag voor inzetten én dat we graag eren en vieren.  Ik leer veel van mijn kinderen en ik kan mijn kinderen voorleven. Het is een wisselwerking waarin we toelaten elkaar te mogen bijsturen.
Omdat wij elkaar nabij mogen zijn. 

Dat dit boek je mag inspireren en verblijden. En dat ook jij op jouw beurt weer meer jouw geliefden nabij mag zijn. 

Waarom dit boek?
bottom of page